Vitaliteitstest

Een organisatie met vitale medewerkers betekent een gezonde organisatie. Wie vitaal is, heeft namelijk meer energie, is productiever en betrokken. De resultaten van onderzoek liegen er niet om; de productiviteit stijgt (+5%) en het verzuim daalt (tot -15%) als medewerkers vitaal zijn.

Inhoud van de module

Vitaal in het leven staan is het gevolg van het creëren van een bewuste levensstijl. De vitaliteitstest wordt uitgevoerd door onze verpleegkundige. Tijdens de test worden een aantal gezondheidsaspecten objectief gemeten, zoals BMI, vetpercentage en bloeddruk. Zo krijgen we snel inzicht in hoe fit en vitaal een medewerker in het leven staat.

Het is mogelijk de test uit te breiden met een glucose- en cholesterolgehaltemeting.

Waarom een vitaliteitstest?

  • Het draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers en preventief verzuimbeleid
  • Bij een gemiddeld bedrijf (met ongeveer 15 werknemers en ongeveer 5% ziekteverzuim) bedragen de verzuimkosten als snel meer dan € 30.000,– per jaar.

Omdat de test een snel inzicht geeft in hoe fit en vitaal uw medewerkers zijn, hebben wij de mogelijkheid vervolgens gericht te trainen en coachen.

De vitaliteitstest door My Health Professionals

Na afloop van de test ontvangen de medewerkers de resultaten met toelichting. Tijdens het analysegesprek met de verpleegkundige worden de testresultaten besproken. Zij brengt in kaart welke invloed het werk heeft op de gezondheid, stress en overbelasting. De medewerker krijgt persoonlijk advies en er kan een programma op maat opgesteld worden.

Prijsoverzicht

Vitaliteittest met analysegesprek € 40,- per medewerker (30 minuten)
Met uitbreiding bloedonderzoek + € 5,- per medewerker

Vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Wilt u meer weten over onze vitaliteitstest, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.