Stresstest

Stress ervaren we allemaal wel eens. Teveel stress kan echter leiden tot klachten of zelfs ziekte. Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan hoe er binnen uw organisatie met stress omgegaan wordt.

  • In 2011 had één op de acht werknemers burn-outklachten.
  • De gemiddelde verzuimduur bij een burn-out bedraagt 189 dagen.

Inhoud van de module

De stresstest maakt het mogelijk om in een vroeg stadium in te grijpen en de stress te reduceren. Met behulp van vier vragenlijsten worden het stressniveau en de gevolgen en invloed hiervan geanalyseerd. Onderhuidse stressklachten worden zo in kaart gebracht, zoals het ervaren van een opgejaagd gevoel, extreme vermoeidheid of rug- en nekklachten. De resultaten geven direct meer inzicht in het stressniveau van een medewerker.

Waarom een stresstest?

Een zekere mate van stress hoeft geen problemen te veroorzaken. Het kan zelfs functioneel zijn. Teveel is echter een gezondheidsrisico. Soms herken je de punten van stress echter niet, of niet voldoende. De stresstest is voor iedereen die een burn-out wil voorkomen en voor degene met al gaande mentale-, stressgerelateerde klachten.

De stresstest door My Health Professionals

Bij de basistest ontvangt de medewerker na afloop de resultaten met een schriftelijke toelichting. Dit geeft een goed algemeen beeld. Het is ook mogelijk de test uit te breiden met een gesprek met onze stresscoach. Er wordt dan samen gekeken naar het herkennen en het wegnemen van de stressoorzaken, het verhogen van de individuele belastbaarheid en het aanleren van het omgaan met stress. Dit doen we door middel van coaching en ontspanningstechnieken.

Prijsoverzicht

Basis stresstest € 20,- (15 minuten)
Uitgebreide stresstest met coach € 60,- (30 minuten)

Door middel van de stresstest is het mogelijk om in een vroeg stadium in te grijpen en de stress te reduceren. Wilt u meer weten over onze stresstest, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.