Preventief lichamelijk onderzoek

Door middel van een lichamelijk onderzoek kunnen mogelijke klachten aan het bewegingsapparaat in beeld gebracht worden. Waarom zou je dit onderzoek laten uitvoeren?

  • 11% van de totale verzuimduur is voor verzuim voor klachten aan de nek en/of bovenste ledematen. Het gaat om 184.000 verzuimgevallen per jaar.
  • Beroepsziekten aan het bewegingsapparaat komen volgens werknemers zelf het meest voor. In 2012 hadden twee op de drie werknemers met een beroepsziekte te maken met een beroepsgerelateerde aandoening aan het bewegingsapparaat. Psychische beroepsziekten staan, met geruime afstand, op plaats twee.
  • Werknemers hebben te maken met blootstelling aan fysieke arbeidsbelasting, zoals het maken van herhalende bewegingen(35%), kracht zetten (19%) en werken in ongemakkelijke houdingen (10%).

Inhoud van de module

Door middel van een lichamelijk onderzoek kunnen mogelijke klachten aan het bewegingsapparaat in beeld gebracht worden. Het onderzoek analyseert hiervoor bewegingen en de bewegingscontrole. De test kijkt hierbij naar de zones enkel, heup, romp, schouder en nek. De focus ligt op de grootte van het risico dat een werknemer een blessure of klacht gaat ontwikkelen. De test wordt uitgevoerd onder begeleiding van onze fysiotherapeut. Onze testen worden speciaal op maat gemaakt voor de functie van de deelnemer. Er worden dus verschillende testen gehanteerd voor bijvoorbeeld bouwmedewerkers en kantoormedewerkers.

We hebben een basis tot uitgebreid onderzoek. Het basis preventief lichamelijk onderzoek bestaat uit vier testen en geeft een duidelijk algemeen beeld van de knelpunten. Het uitgebreide preventief lichamelijk onderzoek bestaat uit tien testen. Deze test geeft een zeer gedetailleerd beeld van de knelpunten en risico’s.

Preventief lichamelijk onderzoek door My Health Professionals

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onze ervaren fysiotherapeut. Na het uitvoeren van het basis- of uitgebreid preventief lichamelijk onderzoek, ontvangt de medewerker de resultaten van de test met toelichting van de uitkomsten. Op basis van de resultaten informeert en adviseert de fysiotherapeut de medewerker, hoe de eventuele risico’s te herkennen en te voorkomen zijn.

Prijzenoverzicht

Basis preventief lichamelijk onderzoek € 20,- per medewerker (15 minuten)
Uitgebreid preventief lichamelijk onderzoek € 60,- per medewerker (45 minuten)

Door middel van het preventief lichamelijk onderzoek is het mogelijk om in een vroeg stadium gezondheidsrisico’s te herkennen. Wilt u meer weten over ons onderzoek, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.